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Subject: Your application for access to documents - Ref G es t D e m № 2016/2271 

I refer to your e-mail dated 25 April 2016 addressed to the Internal Audit Service Access 
Documents functional mailbox in which you request a copy of documents containing 
information on the European Commission system of credit cards for staff on official duties, as 
well as on the guidelines pertaining to their use, and the annual report reviewing their use. 

Your request was forwarded to the Office for Administration and payment of individual 
entitlements (PMO) which handles among others requests for reimbursement of mission 
expenses by Commission staff members. 

Regarding the information requested, and having examined the documents requested under 
the provisions of Regulation (EC) No 45/20011 regarding public access to documents, I would 
like to distinguish the two parts of your request. Before this, allow me to clarify some points. 

Firstly, please be informed that the Commission itself does not operate a system of credit 
cards for staff on official duties. However, following a call for tender, launched in conformity 
with the Financial Regulation's provisions on public procurement, the Commission awarded a 
contract to a credit card company which provides individual credit cards for members of staff 
from the Commission. Secondly, the card is an individual credit card and therefore under the 
sole responsibility of the staff member as a private user. It is provided directly by the credit 
card company to staff members and at no cost to the budget of the Union. 

Regulation (EC) No 45/2001 of the European Parliament and of the Council of 18 December 2000 on the 
protection of individuals with regard to the processing of personal data by the Community institutions and 
bodies and on the free movement of such data, OJ L 008, 12.01.2001, p. 1 - 22 
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Regarding the first part of your request, we identified the General implementing provisions 
adopting the Guide to missions for officials and other servants of the European Commission 
(Commission Decision C(2008)6215) as falling under the scope of the information requested, 
and in particular its article 2.1. 
We enclose a copy of the document. You may reuse the document requested free of charge for 
non-commercial and commercial purposes provided that the source is acknowledged, that you 
do not distort the original meaning or message of the document. Please note that the 
Commission does not assume liability stemming from the reuse. 

Regarding the second part of your request, namely an annual report reviewing the use of the 
credit cards, I regret to inform you that no document has been identified. According to the 
case-law, the right of access to documents held by the institutions within the meaning of 
Article 2(3) of Regulation No 1049/2001 applies only to existing documents in the possession 
of the institution concerned (Strack v Commission, EU:C:2014:2250, point 38). 

In accordance with Article 7(2) of Regulation 1049/2001, you are entitled to make a 
confirmatory application requesting the Commission to review this position. 

Such a confirmatory application should be addressed within 15 working days upon receipt of 
this letter to the Secretary-General of the Commission at the following address: 

European Commission 
S ecretary-General 
Transparency unit SG-B-4 
BERL 5/282 
B-1049 Bruxelles 
or by email to: xxxxxxxxxx@xx.xxxxxx.xx 
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